google.com, pub-6546128129065693, DIRECT, f08c47fec0942fa0
أنباء اليوم
الأربعاء 9 سبتمبر 2026 03:15 مـ 26 ربيع أول 1448 هـ
 أنباء اليوم
رئيس التحريرعلى الحوفي
تحت رعاية جهاز مستقبل مصر للتنمية المستدامة.. “بلاك دايموند” تطلق النسخة السادسة من مؤتمرات «The Investor» .. الثلاثاء 29 سبتمبر الداخلية: كشف ملابسات مقطع فيديو قيام سائق سيارة بتعريض حياة المواطنين للخطر محافظ أسوان يواصل جولاته الميدانية الصباحية االاسكان : طرح محال تجارية وصيدليات ووحدات إدارية ومهنية للبيع بالمزاد العلني بـ4 مدن جديدة محافظ بني سويف يعتمد التقرير النهائي للجنة تقييم مشروعات المبادرة الوطنية للمشروعات الخضراء الذكية المركز الإعلامي لمجلس الوزراء: البرنامج القومي لتنمية مهارات القراءة والكتابة خطوة إيجابية لتعزيز جودة التعليم الأساسي الوطنية للإعلام. : اعتماد مناهج الدبلوم المهني للإعلام الصحي ..و بدء الدراسة 26 سبتمبر الجاري محافظ المنوفية يعلن اعتماد أحوزة عمرانية جديدة لـ11 قرية كدفعة ثالثة رئيس الأركان الليبي : أمن السعودية جزء من الأمن القومي العربي.. وندين هجمات الحوثيين بهدفين مبابي وفالفيردي .. ريال مدريد يهزم إنتر ميلان بالشامبيونز ليج مصر للطيران للصيانة والأعمال الفنية تتسلم شهادة الجودة العالمية «AS9110» التعليم العالي: منحة مصرية إيطالية مجانية بالكامل في تكنولوجيا الميكاترونكس بجامعة القاهرة الجديدة التكنولوجية

أحمد سعد و روبي يجتمعان فى دويتو بأغنية ”ياليالي”

صورة توضيحية
صورة توضيحية

قبل أيام فاجأ الفنان أحمد سعد جمهوره بإعلانه عن أغنية جديدة دويتو مع الفنانة روبي دون الكشف عن أي من تفاصيلها، واكتفى "سعد" بنشر صورته مع روبي وكتابة الجمل الغنائية .

في البداية تحدث فلبينو أحمد عن الأغنية وفريق العمل الذي تعاون معه فيها وقال: "الأغنية من ألحان أحمد طارق يحيى وتوزيع إسماعيل نصرت وأحمد طارق يحيى، اشتغلنا عليها ومأخدناش وقت طويل، هي أغنية رايقة مفيهاش فزلكة بسيطة وموجهة وتكون بين اتنين بينهم علاقة لذيذة".

وتابع: "الأغنية إنتاج مزيكا لما أحمد سعد وروبي سمعوها اتحمسوا جدا وظهرت كيميا ما بينهم وكل واحد غنى الجزء بتاعه بسرعة والموضوع كان بسيط جدا، هي الأغنية طالعة من القلب ففي قلوب كتيرة هتحس بيها، الهدف من الأغنية أنها تخلي الناس يحسوا الدنيا بسيطة والمعاكسات رايقة وجديدة".

وكشف الشاعر فلبينو أحمد عن اسم الأغنية وهو "يا ليالي" موضحا أنه قد يكون اسم معروف وبسيط لكنه ليس بالبسيط وقال: "الاسم باين عليه أن مفهوم موضوعه لكن اللحن والكلام مش بالبساطة دي ويارب يطلع بالبساطة دي التناقض دا أن تكون أغنية أنت عارف كلماتها وسمعت أصواتها لكن مش بالترتيب دا يطلع صوت جديد ومعاكسة جديدة محبوبة من اتنين كبار في السوق مفيش حد بيقدم في خفة أغانيهم، كنا بنحاول نعمل توازن بين اللي قدموه قبل كده واللي بيقدموه جديد".

وتمنى فلبينو أحمد أن تنال الأغنية رضا الجمهور لأنه يهتم كثيرا برأيهم وما يكتب له فهم يعطوه القوة لخوض تجارب جديدة خاصة أنه عمل لسنوات في مجال كتابة الإعلانات ويعتبر نفسه جديدا على مجال كتابة الأغاني ويتعلم ويحاول تقديم تجربة مختلفة، مضيفا: "أنا لسه جديد في موضوع كتابة الأغاني أنا طول عمري بكتب إعلانات السنة دي أول سنة ليا للتحول دا قدمت أغنية "لفينا الدنيا" مع مسلم ورضا البحراوي من فيلم "البعبع" وعملت أغنية "أموت أنا" مع محمود العسيلي، السنة كانت حلوة على شخص لسه بيبدأ في المجال أنا عاوز أقدم حاجة مختلفة تكون بسيطة وسهلة غرضها أني انبسط بشيء في النهاية يكون منطقي مش أني أقول أني بعرف أكتب وبفرض موهبتي وخلاص".

وأكد فلبينو أحمد أن ردود الفعل التي تلقاها على الأعمال التي قدمها خلال الفترة الماضية فاجأته خاصة بعد إعلان مؤسسة مجدي يعقوب "شبر ونص" وقال: "أنا لسه بتعلم المحتوى دا إزاي أوصله للناس وبلاقي ردود فعل بتخضني، الواحد بيحس أنه بيعمل شيء ليه معنى، زي إعلان "شبر ونص" اتفاجئت بأن الناس حست بالكلام والمشاعر الموجودة فيه، أنا بحاول أدخل في تحديات مختلفة عن شخصيتي كل الأغاني اللي قدمتها مش شبهي ومش شخصيتي ومش النوع اللي بسمعه وعاجبني أني بدخل أجرب في حاجات مش بجرب فيها وعاجبني أن الناس بتتقبل مني، عشان يبان قد إيه مصر بتدي فرصة لأي حد أنه يكبر من غير وسايط الموضوع معتمد على اللي عندك وتقدر تقدمه ومقدار الجهد المبذول وتراعي أن كل الناس ممكن يجيلهم فرصة يسمعوك فمش مجرد تصدرلهم اللي هما عاوزين يسمعوه أو اللي ينجح أنت تقلده".

وكشف فلبينو أحمد أنه يتعاون خلال الفترة المقبلة مع فنانين كبار وسعيد أنهم وثقوا فيه وأعطوه الفرصة لتقديم شيء جديد ولم يترددوا أو يخافوا من التغيير والإختلاف مضيفا: "أنا بسعى أني أنقل فكر جديد ومختلف عن طريق الأغاني.

google.com, pub-6546128129065693, DIRECT, f08c47fec0942fa0